Jazzformatie RED

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 230825-RED-Ellister-van-der-Molen-1024x767.jpg

Ellister van der Molen – trompet en bugel
Gideon Tazelaar – tenorsax
Bob Wijnen – orgel
Wouter Kühne – drums

RED….

…….. is een band met twee door de wol geverfde muzikanten en twee aanstormende supertalenten. Hun geluid is opzwepend, levendig en energiek en weerspiegelt de traditie uit de jaren vijftig in hun eigen eigenzinnige originelen. Soulvolle jazz met die geweldige Hammond-orgelklank, de klassieke combinatie van trompet en tenorsaxofoon met drums die op de Amerikaanse manier swingen.

In de spotlight staan ​​trompettiste Ellister van der Molen en de zeer getalenteerde saxofonist Gideon Tazelaar, terwijl organist Bob Wijnen en drummer Wouter Kühne de motor vormen van deze stomende band. De solocarrières van alle vier de muzikanten zijn indrukwekkend, maar als team maken ze het echt een verschil. Hun debuut-cd Ahoo! kreeg een ****½ recensie in de Nederlandse jazzglossy Jazzism en meer mensen gaven commentaar op de kwaliteit van de band:

“Dat is een goed geluid!…Klaar om uit te brengen op Blue Note” (Hans Dulfer, Front Runnin’)

“Geweldig om jong talent en doorgewinterde jazzheads hun krachten te horen bundelen voor dit swingende album met volle kracht” (Benjamin Herman)

“Red presenteert het soort toegankelijke, swingende orgelcombo-jazz met een funky dikte, opbeurend genoeg om elke zichzelf respecterende “bankhanger” te transformeren in Mr. Swivel Hips.” (Flophouse-tijdschrift)

RED staat achter de uitspraak van Art Blakey: “We’re here to have a ball”.

Bezoek de website van RED. Klik hier